Vedonlyönti MMA otteluissa

Yleistietoa ja vinkkejä MMA-vedonlyöntiin

Vapaaottelu, tai kansainvälisemmin MMA (mixed martial arts), on vuosien saatossa noussut yhdeksi maailman katsotuimmaksi lajiksi. Tämän kaltainen suosio tuo mukanaan aina toisenkin puolen – suosion lomassa siitä on tullut myös yksi maailman eniten betatuista urheilulajeista. Niin UFC- kuin Cage -matsit löytyvät myös kotimaassa yhä useamman vedonlyöjän kupongista. Tästä artikkelista löydät yleistietoja MMA-vedonlyönnistä ja bonuksena muutaman vinkin niiltä, jotka ovat jo siirtyneet MMA -vedonlyönnin taianomaiseen maailmaan. Mitä odotat, siirry sinne ja koe sama mitä jo niin monet muut suomalaiset vedonlyöjät! Ethän halua jäädä paitsi näin mahtavasta ja mieltä kutkuttavasta tilaisuudesta.

MMA-vedonlyönti on verrattain uusi tulokas vedonlyönnin markkinoilla

MMA eli vapaaottelu on vedonlyönnin markkinoilla uusi kasvo. Kuitenkin jo antiikin Kreikasta tutun pankrationin ajoista saakka ovat eri taistelulajien ammattilaiset mitelleet keskenään. Nykyaikaisen vapaaottelun katsotaan kuitenkin saaneen ratkaisevan boostin 90-luvun alussa, jolloin USA:ssa käytiin ensimmäinen UFC-turnaus. Meni kuitenkin parisenkymmentä vuotta ennen kuin vapaaottelijat nousivat maailmanlaajuisesti tunnettujen huippu-urheilijoiden piiriin. Menestyksen avain on ollut UFC:n loistava markkinointitaito.

MMA on kaikkea muuta kuin turha julkkis, sillä se on äärimmäisen viihdyttävää. Katsojille mielekästä ovat tyrmäykset, lukot, kuristukset ja koko ottelun ajan kestävä jännitys. Vapaaotteluhäkissä tilanne voi hetkessä muuttua päälaelleen suuntaan tai toiseen ja yksikin virhe voi ratkaista ottelun. Koska laji on näin vauhdikas ja jännitystä täynnä, on siitä tullut äärimmäisen suosittu vedonlyönnin kohde.

Yleisin pelimuoto MMA-vedonlyönnissä on voittajasta lyötävä veto. Yleensä veto suoritetaan jo ennen ottelua, joskin tähän on tarjolla vaihtoehtojakin. Toisinaan on mahdollista lyödä vetoa myöskin erätauoilla tai ottelun kulunkin lomassa. Live-vedonlyöntiä on vielä harvakseltaan, koska ottelu on kertoimen laskijoille turhan nopeatempoista. Kun kysyntä kasvaa, on live-vedonlyönnilläkin todennäköisesti kasvun paikka.

Voittaja ei ole ainoa asia josta vetoa voi MA-vedonlyönnissä lyödä. Muita kohteita voivat vaikkapa olla se, kuinka monennessa erässä tai miten ottelu tulee päätökseensä. Äärimmäisyyksiinkin voidaan mennä: extremeimmät vedonlyöjät yrittävät arvuutella, monennellako minuutilla ottelu tulee päättymään.

Tiivistettynä MMA-vedonlyönti on siis uusi tulokas, joka tarjoaa erilaisia kohteita riippuen, mistä asiakas haluaa lyödä vetoa. Toisin kuin veteraani vedonlyöntikohde jalkapallo, josta löytyy uutisia, kertoimia, vinkkejä ja kisainfoa monella eri kielellä, vaikkapa euro 2021 online, joka tarjoaa edellä mainittua ranskan kielellä.

MMA-vedonlyönnissä realismi on valttia

Kun lyödään vetoa MMA-otteluista, joudutaan usein olemaan oikeita tylsimyksiä. Kansan suosikit eli upeat tyrmäykset ja pikaratkaisut ovat yleensä alikertoimisia. Dramaattiseen tyrmäykseen ensimmäisessä erässä päättynyttä ottelua on mielenkiintoisempi seurata kuin täyden ajan kuluvaa peliä jonka ratkaisee tuomari. Tylsyydestä vedonlyöjä kuitenkin saa rahansa. Vedonlyönnissäkin tiedetään että suurin osa haluaa pistää rahansa dramaattisiin lopputuloksiin, minkä seurauksena niin kertoimet jäävät usein kovin alas. Viihdevedoista kannattaakin siis tähdätä tylsimpään.